It-karriereJobsøgning

Sitecore-huset Pentia vækster i nye og større rammer

Vi har været på besøg hos Sitecore-huset Pentia, hvor det lige nu går rigtig stærkt. En masse nye projekter i 2014 betyder, at man skal have ansat flere dygtige kolleger – både til backend og frontend – og samtidig er virksomheden netop rykket ind i Zeppelinerhallen på Islands Brygge for at få mere plads.

Det første der møder os, da vi træder ind ad døren i Pentias nye lokaler, er en reception hvor man med det samme får lyst til at slå sig ned og blive hængende på ubestemt tid. Der er ild i pejsen, smukke design-lænestole og trofæer på væggene. Og så kan man dårligt undgå at bemærke, hvor lyst der er i den historiske bygning, der rent faktisk er blevet flyttet hertil fra Tyskland, hvor den blev brugt til at bygge Zeppelinere, indtil Sojakagefabrikken købte den efter 1. Verdenskrig.

Vi bliver mødt af personalechefen Lars Nilsson og gruppeleder Kristian Thrane, der har lovet at give os både en fysisk og mental rundvisning i Pentia, som er kendt for at være en af de bedste og mest specialiserede Sitecore-huse der overhovedet findes.

”Lige nu har vi brug for flere dygtige folk, og det er både backend- og frontend-udviklere der står på ønskelisten,” fortæller Lars Nilsson, mens vi bevæger os hen mod kaffebaren der tilbyder friskbrygget kaffe i alle tænkelige varianter.

”Og som du kan se, så har vi i hvert fald ikke mangel på plads,” siger Lars smilende, mens vi fra stueetagen kigger skråt opad til både første og anden sal i den åbne og lyse bygning, hvor Pentias knap 60 medarbejdere lige nu har mere end 40 kvadratmeter hver at boltre sig på.

Vi slår os ned i et mødelokale for at tale om Pentias kultur og værdier, og hvad man gør for at sikre, at medarbejderne trives og har lyst til at blive i virksomheden i mange år.

”Altså, jeg har været her i to et halvt år nu, og jeg er en af de nye,” siger gruppeleder Kristian Thrane med et grin. ”Vi har i den seneste tid fejret et par 10-års jubilæer herinde, og det er i det hele taget en arbejdsplads, hvor folk bliver længe,” fortsætter han. Kristian er gruppeleder for Pentias frontend-team, og dermed et fint eksempel på udviklingen i virksomheden, der er gået fra at fokusere alene på backend ved opstarten i 1998 til i dag også at have specialist-teams indenfor bl.a. frontend og design.

Den meget lave personaleomsætning har Lars Nilsson nogle gode forklaringer på:

”En af Pentias allervigtigste værdier, som vi holder hårdt fast på, handler om at vi skal have det sjovt. Det er en del af vores strategi. Og så tilbyder vi alle ansatte flekstid og en generel fleksibilitet i hverdagen der betyder, at man kan få hele livet til at hænge sammen. Vi vil ikke have medarbejdere til at sidde på jobbet til langt ud på aftenen og slide sig selv ned. Til gengæld forventer vi, at man er ’på’, når man er her,” forklarer Lars, der også kan konstatere, at det store fokus på faglig udvikling er med til at gøre Pentia attraktiv som arbejdsplads.

”Vi arbejder koncentreret med både oplæring og videndeling, og det går vi aldrig på kompromis med. Hvis man ikke allerede er verdensmester, så tilbyder vi, at man kan komme ind hos os og blive det i løbet af 4-5 år. Og videndeling er ikke bare sådan et ord vi bruger, fordi det lyder smart. Det er en fast, integreret del af ugeplanen her hos os. Ligesom fredagsbaren i øvrigt,” fortæller Lars.

”Jeg er fuldstændig enig. Det handler om de faglige udviklingsmuligheder, og så oplever jeg i høj grad også, at Pentia skaber en karrierevej for os som medarbejdere. Og det gør jo, at man vælger at blive her,” siger Kristian, der også lægger vægt på den sociale del:

”Vi kommer til at kende hinanden virkelig godt, blandt andet fordi vi løbende flytter pladser internt, afhængig af hvilke projekter vi sidder med. Jeg synes også, vi gør meget ud af at kende hinanden som privatpersoner, både gennem de månedlige arrangementer vi laver, men f.eks. også bare gennem det at have det sjovt sammen i det daglige. I december gik vi endda Lucia herinde,” griner Kristian Thrane.

Lars Nilsson (tv.) og Kristian Thrane (th.).

Det er blevet tid til en rundvisning i bygningen, der ligger med en enestående udsigt ud over Københavns Havn og de tilstødende græsarealer der på sommerdage er tæt belagte med soldyrkere, badegæster og studerende der tager lektielæsningen ud i det fri.

Noget af det vi især lægger mærke til er det flotte poolbord og slikbaren som vitterligt er en bar med et imponerende udvalg af slik og søde sager. Men også den retro-campingvogn som Pentia har fået løftet ind i bygningen med kran får smilene frem.

”Vi bruger den også som mødelokale ind imellem”, griner Lars, der også fortæller, at et stakit snart vil blive opstillet til at indhegne det kunstige græs der er lagt ud omkring den. Inde i campingvognen står et par flasker spiritus og en tom øldåse der vidner om, at den også egner sig godt til fredagshygge.

”Dem der sidder nede ved bordet der, det er faktisk nogle af vores kunder,” fortæller Kristian. ”Det sker tit, at vi har konsulentopgaver for virksomheder der foretrækker at komme fysisk ind til os, fremfor at have en af vores konsulenter siddende hos dem, og det skyldes helt enkelt, at vi har så mange forskellige specialist-kompetencer samlet her i huset”.

Vi bliver vist ind i et auditorium med storskærm, hvor fællesmøderne typisk foregår, og vi besøger også børnerummet, hvor spillekonsol og bordfodbold udgør nogle af de aktiviteter som børn kan kaste sig over, når de er med far eller mor på job.

I et mindre mødelokale kaldet ”Fedet”, hvis vindueskarm er proppet med Matador-afsnit på VHS-bånd, sidder Pentias direktør, Thomas Albert, i en Chesterfield-stol med sin laptop og får styr på sin mail-indbakke. Han må godt forstyrres og hilser pænt på os og spørger, om vi kan lide deres nye hovedkontor. Det kan vi i den grad. Vi lover ham samtidig, at vi nok skal gøre vores allerbedste, for at hjælpe med at finde flere skarpe backend- og frontend-udviklere til det der utvivlsomt må være en af Danmarks absolut mest cool specialisthuse.

Vi forlader Pentia ved frokosttid, og bemærker at kantineområdet består af et meget langt bord. ”Ja, vi sidder selvfølgelig alle sammen omkring samme bord og spiser”, siger Lars, og selvfølgelig gør man det hos Pentia, hvor det måske nok handler om høj faglighed og Sitecore-nørderi, men hvor der bestemt også er en oprigtig følelse af nærvær og godt kollegaskab.

Læs også