It-karriere

Trods Corona: Virk­som­he­der­ne re­k­rut­te­rer som aldrig før!

Jobmarkedet var i en kort periode sidste år, naturligt nok, ramt at usikkerhed pga. Corona, men nu er der for alvor kommet gang i hjulene igen, og virksomhederne er i stor stil på jagt efter dygtige it-profiler. Coronaen har for alvor sat fokus på digitalisering og mange virksomheder har derfor behov for flere it-ressourcer. Så det er vigtigere end nogensinde at holde øje med jobmarkedet, hvis du ikke vil gå glip af de gode it-stillinger.

Hvis vi kaster et hurtigt blik på vores jobsektion, så er der lige nu over 325 ledige it-stillinger og lige op til jul var tallet +400. Det er det højeste niveau længe, og det vidner om at mange virksomheder har været hurtige til at omstille sig og kigge fremad, på trods af at Coronaen ikke har sluppet sit tag helt endnu.

85% er klar til at flytte ved det rette jobtilbud – selvom de ikke er aktivt jobsøgende

Flere tusinde danske it-professionelle har allerede en jobagent på Computerworld it-jobbanks jobsektion, som gør at de ud fra deres krav og ønsker får tilsendt en mail hver gang der er et job der matcher kriterierne. Med andre ord, så er en jobagent en slags overvågning af jobmarkedet.

Det går godt i spænd med resultaterne fra en ny stor undersøgelse fra sommeren 2020, foretaget af Computerworld og Computerworld it-jobbank, blandt over 3.000 it-professionelle i Danmark. Den viser, at hele 85% af de adspurgte er klar til at skifte job, hvis det rette tilbud skulle dukke op. Endvidere viser tal fra undersøgelsen at 56% forventer et jobskifte inden for de næste 2 år, så hvis du går med samme tanker, er du altså ikke alene.

Du kan derfor med god samvittighed holde et vågent øje med udviklingen inden for netop dit arbejdsområde, så du kan slå til når det helt rette jobtilbud dukker op.

Virksomhederne kigger selv efter de rigtige profiler

Det er ikke nogen hemmelighed at mange it-specialister er eftertragtede. Faktisk kontaktes hele 40% af de adspurgte i undersøgelsen hver måned med konkrete jobtilbud. Det sker blandt andet gennem deres netværk, tidligere kollegaer, LinkedIn og via Computerworld it-jobbanks CV database, som mange virksomheder benytter til at finde og kontakte et relevant kandidatfelt til en given stilling. Her kan du vælge at være åben eller anonym, alt efter om du aktivt søger job, eller selv vil vælge hvem der skal kontakte dig.

Vil du i betragtning til et nyt job?

Så kan du nemt oprette et CV hos os, hvilket gør det let for virksomhederne at kontakte dig direkte, når de har et job, der matcher dine kompetencer.

Du kan også tilmelde dig en Jobagent, hvor du dagligt modtager relevante it-stillinger, der matcher dine kompetencer.

Læs også