HR og it-rekrutteringJobannoncering

4 ud af 5 it-folk er åbne over for et nyt job

2.164 it-folk har deltaget i it-jobbanks omfattende undersøgelse om jobsøgeradfærd. Du får her indblik i nogle af undersøgelsens resultater, bl.a. andelen af tilfredse it-medarbejdere, som er villige til at skifte job.

Dygtige it-medarbejdere er en eftertragtet skare, og Danmark mangler efterhånden så meget arbejdskraft, at virksomhederne skal kæmpe om de samme kandidater.

Mange it-kandidater er i job, og faktisk er cirka 80% af de adspurgte i it-jobbank undersøgelsen lønmodtagere i uopsagt stilling. Det gør kampen om de allerbedste it-hoveder endnu hårdere.

Det oversete kandidatmarked

Faktisk er det kun 16,7 % af it-folk, som aktivt søger job. Til gengæld er der en stor andel, som ikke aktivt søger job, men som kan fristes af en spændende jobannonce og er åbne over for nye muligheder. Det gælder hele 66,5 %.

Det betyder altså, at over 4 ud af 5 it-folk er åbne over for et nyt job, hvis de fristes af en spændende jobannonce eller bliver kontaktet. En glædelig nyhed for de danske virksomheder, som længe har efterspurgt et reelt kandidatmarked i branchen.

Jobsøgningsaktivitet

Hvilke af følgende udsagn passer bedst på dig?

  • Jeg søger aktivt efter nyt job: 16,7 %
  • Jeg søger ikke aktivt job, men kan fristes af en spændende jobannonce: 28,9 %
  • Jeg søger ikke aktivt job, men er åben for nye muligheder: 37,6 %
  • Jeg søger ikke nyt job i øjeblikket: 16,8 %

Tilfredse kandidater kan også flyttes

Undersøgelsen peger også på, at langt størstedelen af de adspurgte it-kandidater er tilfredse i deres nuværende job. Over halvdelen af it-kandidaterne er tilfredse, og knap 1 ud af 3 er meget tilfredse.

Men hvad betyder det? Inden du ærgrer dig over, at flertallet af it-kandidaterne er (meget) tilfredse under deres nuværende arbejdsforhold, peger undersøgelsen jo netop på, at et flertal også kan lokkes til et jobskifte – med den rette lokkemad. Og den kan du præsentere i din jobannonce.

Tilfredshed på jobbet

Hvor tilfreds er du i dit job/var du i dit seneste job?

  • Meget tilfreds: 28,9 %
  • Tilfreds: 54,4 %
  • Utilfreds: 11,9 %
  • Meget utilfreds: 3,6 %
  • Ved ikke: 1,4 %

Den gode jobannonce, og hvad den bør indeholde

Du skal sælge jobbet, men det er lettere sagt end gjort. Derfor har vi udarbejdet en guide til dig, der gerne vil blive bedre til at skrive gode jobannoncer.

Har du brug for mere specifikke råd og vejledning omkring jobannoncens indhold, kan du skrive eller ringe til din kontaktperson hos it-jobbank. Har du ikke sådan en, kan du ringe til os på tlf. 70 22 93 00.

Download: Den gode it-jobannonce

Læs også