JobmarkedetUndersøgelser

Endnu mere vækst i Danmark

I 2014 havde vi en vækst på 1% i BNP. I det hele taget blev der skabt flere job, forbruget og forbrugertilliden voksede, eksporten steg og investeringslysten det samme.

Men nu har Nationalbanken skruet forventningerne yderligere op og opjusterer den forventede vækst i 2015 fra 1,7% til 2,0%. Ifølge Nationalbanken selv hjælpes væksten på vej af olieprisens fortsatte fald og en lavere rente. Og vækstfesten ser ud til at fortsætte ind i 2016, hvor skønnet lyder på en vækst på hele 2,1%.

Optimisme på jobmarkedet

Den varslede vækst resulterer i optimisme på jobmarkedet, hvor 4 ud af 10 topchefer regner med at ansætte flere medarbejdere i løbet af de næste 6 måneder, skriver Børsen.

Men det er ikke uden problemer, at jobmarkedet nu er i opsving, for det bliver samtidig stadig sværere at skaffe de rigtige medarbejdere, da der er færre ansøgere til flere ledige stillinger.

Selvom opsvinget ikke ligner noget nær opsvinget tilbage fra 2007-2008, står virksomhederne stadig over for en stor udfordring med at tiltrække de rette kandidater.

It-branchen hårdt ramt

De kyndige it-hænder hænger ikke på træerne i øjeblikket, og ifølge Dansk Industri er der i øjeblikket mangel på op mod 1.000 højtuddannede it-kandidater på jobmarkedet. Og ifølge branchedirektøren i DI ITEK, Adam Lebech, stopper det ikke her: I 2020 vil der mangle op mod 3.000 højtuddannede it- og elektronikkandidater, skriver Jydske Vestkysten. Derfor handler det om ikke at gøre alt for mange ting, men om at gøre de rigtige ting i kampen om de rette kandidater: Vælge den rigtige løsning og eksponere målrettet for at få de bedst kvalificerede ansøgere til din ledige stilling.

Book din jobannonce hos it-jobbank

Vi ved, hvor vigtigt det er at få ansat den rette medarbejder i rette tid. Vælg den rigtige løsning til dit rekrutteringsbehov med it-jobbanks 3 pakker og få: Flest relevante it-kandidater, fleksibel jobannoncering og kombiner evt. med et strategisk samarbejde med Computerworld, Danmarks absolut største it-medie.

Læs også