Jobannoncering

Hver anden søger job på jobsites

En undersøgelse af sidste års jobsøgeradfærd viser, at 54% søger job via jobsites. Det gør jobsites til et afgørende medie i jagten på de rette kandidater.

Rekruttering kan derfor ikke baseres på forventningen om, at interesserede kandidater søger uopfordret eller via virksomhedens hjemmeside. Undersøgelsen viser, at kun 13% søger uopfordret, og 17% søger via virksomhedens egen hjemmeside. Der er nemlig en række fordele, der gør det attraktivt for mange kandidater at rette opmærksomheden mod jobsites.

Hvorfor er det vigtigt for dig?

At kandidaterne er i stand til at søge de rigtige job, sikrer, at I kommer i kontakt med de rigtige kandidater. Resultaterne af undersøgelsen afspejler kandidaternes erfaring, men også forventninger til jobsøgningen. Med synlige stillingsopslag på jobsites er du godt repræsenteret i din søgen efter de rette talenter.

Hvorfor er jobsites attraktive for kandidater?

1. Overblik

60% af de adspurgte kandidater mener, at jobsites giver det fulde overblik over ledige job. Arbejdet med at søge job er et fuldtidsjob i forvejen, og separate søgninger på hver enkelt virksomhed i håbet om at støde på ledige job kan være utrolig omfattende. Overblikket gør jobsøgningen tilgængelig.

2. Tilgængelighed

For 58% gælder det, at jobsites gør jobsøgningen tilgængelig – kandidaterne kan søge job på farten, hvad enten det er på pc, tablet eller smartphone. Det betyder, at hvis kandidaten allerede er i job, men søger et nyt, kan han/hun på trods af en travl hverdag optimere jobsøgningen.

3. Udbud

41% mener, at jobsites er det sted, hvor udbuddet af job er størst – og der kan være noget om det, for modsat enkelte virksomheder, der maks. har et par stillinger, kan jobsites ofte tilbyde hundrede eller tusinder stillingsopslag ét sted.

4. Specialiseret/kategorisering søgning

Jobsites gør det i øvrigt muligt at gøre jobsøgningen specialiseret. Det er nemt for kandidaterne at kategorisere søgningen efter kompetencer, specifikke stillinger og/eller landsdel – og det er vigtigt for hele 55%. Derfor forsvinder dit stillingsopslag ikke i det ellers store udbud.

5. Anonymitet

Er man i starten af sin jobsøgning, kan det være intimiderende at gå direkte til virksomhederne, men med jobsites er der sikret fuld anonymitet, og det er trygt for kandidaterne.

Kilde: Jobundersøgelse 2014 – Danske Medier/Megafon

Læs også