Motivation og trivselUndersøgelser

Ny un­der­sø­gel­se: 8 ud af 10 er tilfredse i deres job

Tilfredsheden er steget med over 10 % blandt medarbejdere i it-branchen, viser ny undersøgelse. Hvorfor kan du læse her – og få fingrene i undersøgelsen.

Der er høj arbejdsglæde og stor tilfredshed blandt it-professionelle. Det viser Computerworld it-jobbanks seneste rapport, der afdækker niveauet af arbejdsglæde i it-branchen.

Hvor tilfreds er du i dit job?

2021 2020
Tilfreds 85 % 76 %
Utilfreds 14 % 23 %
Ved ikke 1 % 1 %

Målgruppe: It-professionelle i job.

Kriser skaber perspektiv og udvikling

Stigning i tilfredshed blandt it-specialister kan skyldes flere forhold. Både, at arbejdsgivere og it-ledere med succes har ført sine medarbejdere sikkert igennem pandemien, men også det perspektiv, som krisetider kan skabe.

Har it-medarbejdere ikke selv oplevet at skulle sige farvel til en hårdt presset arbejdsplads, har de muligvis oplevet samme skæbne for familie eller venner igennem de seneste par år.

Den stigende tilfredshed kan også være et resultat af, at hjemmearbejdet har vundet indpas på langt de fleste arbejdspladser.

Det er i hvert fald et forhold, som de it-professionelle sætter pris på, eftersom hele 90 % foretrækker muligheden for at arbejde hjemme, mens 50 % mener, at hjemmearbejde har skabt øget arbejdsglæde, ligesom work-life balance vurderes at være forbedret for 69 % af de adspurgte.

”Jeg oplever en bedre work-life balance.”

Enig
69 %
Uenig
11 %
Uændret
20 %

Få indsigt i branchens arbejdsglæde

Computerworld it-jobbank har spurgt 2.500 it-professionelle om deres holdning til arbejdsglæde, hjemmearbejde, jobsøgning, løn og ledelse. Resultaterne og indsigt i it-professionelles jobsøgnings- og karriereadfærd kan du få adgang til ved at hente vores samlede rapport.

Download rapport

Læs også