JobmarkedetUndersøgelser

Post-pandemi: Et blik på hjem­me­ar­bej­de i it-branchen

Hvad har en smagsprøve på hjemmearbejde gjort ved it-professionelles holdning til arbejdsformen og arbejdsglæden? Få svaret fra medarbejdere i branchen.

I en ny rapport om hjemmearbejde har Computerworld it-jobbank, i samarbejde med it-nyhedsmediet Computerworld, undersøgt it-professionelles holdning til hjemmearbejde.

Indledningsvist har vi spurgt ind til, hvorvidt måden, som vi arbejdede på før corona – at møde ind hver dag – var gammeldags. Her svarede 62 % af de adspurgte, at de er enige i, at arbejdsformen er gammeldags, mens 21 % er uenige.

”Måden, som vi arbejdede på før corona – at møde ind hver dag – var gammeldags.”

Enig
62 %
Uenig
21 %
Uændret
17 %

Samtidig tror 60 % af de adspurgte it-professionelle, at pandemien vil betyde flere hjemmearbejdsdage i fremtiden.

Hjemmearbejdets effekt på arbejdsglæde

Interessant for danske virksomheder er også, hvorvidt hjemmearbejde – og de erfaringer, it-professionelle har gjort sig med arbejdsformen – har en mærkbar effekt på trivsel og motivation.

50 % af de adspurgte it-professionelle tilkendegiver, at de er enige i udsagnet, at hjemmearbejde har skabet øget arbejdsglæde, mens 35 % er uenige.

”Hjemmearbejde har skabt øget arbejdsglæde.”

Enig
50 %
Uenig
35 %
Uændret
15 %

90 % af de adspurgte it-professionelle foretrækker samtidig muligheden for hjemmearbejde, og størstedelen (42 %) foretrækker at arbejde hjemme 1-2 dage om ugen.

Viden skal deles!

Ønsker du at blive klogere på hjemmearbejde, og få yderligere indsigt i præferencer for mænd og kvinder samt private og offentligt ansatte – og meget andet – tilbyder Computerworld it-jobbank at afholde individuelle forløb for dine HR- og ledelseskolleger.

Rapporten, der er én ud af en serie på fem, er udarbejdet i et samarbejde mellem Computerworld it-jobbank og Computerworld med ønsket om at rådgive, inspirere og motivere danske virksomheder, der ønsker at tiltrække, rekruttere, udvikle og fastholde it-professionelle.

De øvrige rapporter udkommer løbende og berører emner som it-professionelles holdning til jobskifte, løn, arbejdsglæde og ledelse.

Download rapport

Læs også