Ledelse

Stigende til­freds­hed med ledelse i it-branchen

Dårlig ledelse er ofte årsag, når it-specialister skifter job. Ny rapport viser imidlertid, at ledelsestilfredsheden er høj blandt it-medarbejdere.

I ny rapport om ledelse i it-branchen har Computerworld it-jobbank trykket landets it-specialister på maven og spurgt dem, om de er tilfredse med nuværende leder. Efter pandemien er det nemlig et afgørende spørgsmål, om lederne har fået at skabe tilfredshed blandt deres medarbejdere.

Og for it-lederne ser det ganske fornuftigt ud.

Utilfredshed faldet med en fjerdedel

67 % af de adspurgte it-professionelle er nemlig tilfredse med deres nuværende leder, mens blot 18 % er utilfredse. De resterende 15 % angiver, at de hverken er tilfredse eller utilfredse.

Tilfredsheden er siden 2020 steget med 7 %, mens utilfredsheden er faldet betragteligt med hele 25 %. Noget tyder altså på, at it-lederne har formået at markere sig positivt under pandemien og på den måde styrket tilfredsheden og reduceret utilfredsheden.

Forståelse for balance og trivsel

Rapporten viser også, hvordan de it-professionelles ledere har håndteret pandemien, når det kommer til work-life balance og trivsel.

”Min leder har forståelse for, at der skal være en god balance mellem arbejde og privatliv.”

Enig
65 %
Uenig
8 %
Uændret
27 %

”Der har været stort fokus på trivsel hos den enkelte.”

Enig
56 %
Uenig
17 %
Uændret
27 %

Der er derfor ingen tvivl om, at it-lederne har gjort sig umage, når det kommer til work-life balance og trivsel, ligesom det bør være et fokusområde i fremtiden, når det kommer til tiltrækning og fastholdelse af it-medarbejdere.

Hent rapport

Rapporten om ledelse er én ud af i alt fem om it-professionelles jobsøgnings- og karriereadfærd. Allerede nu er rapporterne om hjemmearbejde, jobskifte og løn tilgængelige ligesom rapporten om ledelse.

Download rapport

Læs også