Motivation og trivselUndersøgelser

Unge it-talenter har fokus på psykisk ar­bejds­mil­jø

Ny undersøgelse viser, at især unge anser et godt psykisk arbejdsmiljø og god work-life balance som vigtigt. Det er vigtigt for arbejdsgivere, mener vi.

En lille overvægt af unge it-professionelle mellem 18 og 35 år vurderer et godt psykisk arbejdsmiljø og en god work-life balance vigtigere end øvrige aldersgrupper.

Hvor vigtigt er et godt psykisk arbejdsmiljø?

Alder Procent Vurdering
18-35 år 52 % Meget vigtigt
36-45 år 47 % Meget vigtigt
46-55 år 40 % Meget vigtigt
56-60 år 41 % Meget vigtigt
61 år+ 36 % Meget vigtigt

Og det kan der naturligvis være flere årsager til.

Fokus på mobning og mental trivsel

Dels er et fokus på mobning og sexisme på arbejdspladsen i medier og samfund meget nærværende.

Derudover har regeringen med finansloven for 2021 gjort gratis psykologhjælp til unge mellem 18 og 24 år permanent, hvilket vidner om et behov for og ønske om at værne om de unges mentale trivsel.

Investering i unge gavner alle

Arbejdsmiljørådet opridser også de fordele, som indsatser til forbedring af unges fysiske og psykiske arbejdsmiljø har. Rådet bemærker, at de unge er en vigtig målgruppe, og at arbejdsmiljø er grundstenen til at fastholde de unge talenter på arbejdsmarkedet.

Derfor er fokus på unges psykiske arbejdsmiljø en investering – ikke blot for Arbejdsmiljørådet og regeringen, men bestemt også for arbejdsgivere, der har direkte indflydelse på arbejdspladserne, som de unge entrerer tidligt i arbejdslivet.

Det er også et fokus, som it-lederne kan skrive sig bag øret, hvis den nye generation af it-professionelle skal fastholdes i branchen.

Stor tilfredshed i it-branchen

Få nye indsigter i it-professionelles trivsel, tilfredshed og arbejdsglæde i vores seneste rapport, der afdækker jobsøgnings- og karriereadfærd blandt 2.500 it-professionelle. Her får du også indblik i it-specialisternes holdning til hjemmearbejde, jobsøgning, løn og ledelse.

Download rapport

Læs også