Employer brandingJobmarkedet

Reportage: Di­ver­si­tet og inklusion gav masser af debat

Torsdag d.22. juni slog Computerworld it-jobbank og IT-Branchen igen dørene op for en Karriere- og netværksbar. Emnet var diversitet og inklusion, og var tydeligt at det var et emne der lægger op til masser af debat fra de spørgelystne fremmødte.

Scenen var endnu engang sat hos Astralis Nexus til vores tredje Karriere- og netværksbar, som vi afholder sammen med vores gode samarbejdspartner IT-Branchen. Det var en af de rigtig gode varme juni-dage, hvilket gjorde at vi for alvor kunne tage den fantastiske terrasse med udsigt over Tivoli i brug.

Godt på vej mod bedre vilkår – husk at tale sammen

Trods det varme vejr, så var fremmødet som altid godt, og debat- og spørgelysten var stor fra start, hvor Novo Nordisk og Centrica Energy Trading fik fortalt hvordan de i deres respektive virksomheder arbejder med emnet diversitet og inklusion. Dette gælder både på alder, køn og løn, og det er dejligt at se der virkelig gøres noget aktivt for at skabe bedre og ikke mindst lige vilkår for alle, uanset baggrund.

Herefter gav Nadia Zaabi, der er HR-konsulent hos Jobindex, en masse gode råd til de fremmødte omkring hvad en Recruiter kigger efter i både ansøgning og CV, og hvordan man undgår bias når bunken med ansøgninger fra kandidater kigges igennem.

Det sidste oplæg med overskriften “Vejen til inklusion og produktivitet i en moderne virksomhed “ kom fra Torben Tronborg, som til daglig er direktør i Computerworld it-jobbank. Denne dag var han dog hyret ind som gæstetaler, for at fortælle sin egen meget personlige historie omkring ADHD og diagnoser generelt.

Det var det emne der affødte flest spørgsmål og reaktioner, og det viser bare at vi skal blive bedre til at tale om diagnoser og forskelligheder generelt, for det er stadig forbundet med tabu og usikkerhed, for hvad tænker andre nu lige hvis man åbner op om eventuelle diagnoser. Opfordringen fra Torben var ikke til at tage fejl af, for som han sagde, så er dialog og åbenhed vejen frem til et bedre arbejdsmiljø, hvor alle kan bringe deres kompetencer i spil.

Debatpanelet blev udfordret

Som afrunding på det faglige indhold samlede vi alle dagens talere i et debatpanel, som blev styret med hård hånd af Nicklas Pyrdol, der er International Keynote Speaker og har stor erfaring inden for HR-rekruttering.

Her blev der gået til deltagerne, og Nicklas tog i dén grad fat relevante problemstillinger, som kandidater oplever når de skal søge job hos en kommende arbejdsgiver. Der blev igen også stillet en masse gode spørgsmål fra de fremmødte, og interessen var så stor at vi gik 20 minutter over den tid der var afsat, og vi kunne have fortsat endnu længere, hvis det ikke var fordi maden og drikkevarerne skulle til at lines op.

Husk at være kreativ i jobsøgningen

På dagen blev det også bevist at der findes masser dygtige kandidater derude, som på trods af at der er mangel på it-kompetencer, stadig kæmper med at lande deres næste job.

Derfor bliver der også tænkt kreativt i jobsøgningen - og en af de mest kreative, var Christian Sachse som netop er blevet færdig som datamatiker, og nu er på udkig efter et som udvikler i Københavnsområdet. Han havde lavet en ny form for visitkort – som han delte ud af, med en QR-kode ind til hans profil på LinkedIn - godt tænkt!

Sachse

Til slut skal der lyde en stor tak til virksomhederne, deltagerne og IT-Branchen, for at skabe endnu et succesfuldt event. Vi glæder os allerede helt vildt til næste Karriere- og netværksbar.

Er din virksomhed interesseret i at blive Partner?

En række af landets største virksomheder har allerede deltaget som partner på vores Karriere- og netværksbar. Du kan læse mere ved at klikke nedenfor.

Læs om konceptet her

Læs også