Technical writer - 1 års bar­sel­vi­ka­ri­at på fuldtid


Vil du være den der sikrer god og forståelig kommunikation om komplekse teknologier? Så er du måske den kollega vi søger som teknisk redaktør i Udviklings- og Forenklingsstyrelsens DevOps-kontor.

I Udviklings- og Forenklingsstyrelsen (UFST) er vi med til at sætte en ny retning for agil udvikling af offentlig IT med hurtigere leverancer i høj kvalitet. I DevOps-kontoret understøtter vi udviklings­projekter for at sikre de bedste IT-løsninger for de danske skattesystemer. Det gør vi ved at stille udviklerværktøjer, en CI/CD-pipeline samt en række standardiserede konfigurationer til rådighed, som opfylder krav om governance indenfor kvalitetssikring, sikkerhed og service management.

Din funktion i DevOps-kontoret

Som teknisk redaktør i DevOps kontoret vil dit fokus være på at producere og vedligeholde dansksproget dokumentation og andet materiale der omhandler kontorets services. Du vil eje processen for hvordan vi dokumenterer i kontoret, og du vil selv producere en stor del af denne. I samarbejde med løsningsarkitekter, Product Owners og kontorets Product Manager, vil du sikre at vi beskriver vores services på en sammenhængende måde så de fleste personer kan forstå det.

Vi drifter og videreudvikler en standardiseret DevOps toolchain, som bl.a. består af teknologier som: GitHub, Artifactory, Jenkins, Rancher samt Jira/Confluence.

Måske har du arbejdet med lignende opgaver før, måske er det nyt for dig. Vigtigst for os er, at du er passioneret af at skabe tekster der er velformulerede og beskriver komplicerede ting på en let forståelig måde, så det giver mening for læseren.

Du vil:

 • Producere og vedligeholde teknisk dokumentation
 • Definere og eje processen for dokumentation i kontoret
 • Sikre sammenhæng mellem dokumentation og metodebeskrivelser
 • Producere tekster til beslutningsgrundlag, præsentationer og udadvendt udstillingsmateriale
 • Have rollen som redaktør på kontorets interne Confluence-side såvel som kontorets udadvendte side, som læses af kontorets ”kunder”
 • Review af teknisk dokumentation
 • Review af vejledninger, manualer, løsningsbeskrivelser og lignende i Confluence
 • Teknisk kommunikation vedrørende services og værktøjer
 • Bidrage til udarbejdelse af best og good practices, samt obligatoriske standarder ift. DevOps-kultur, praktikker og værktøjer så de kan fremgå af MetodeModellen
 • Bidrage til udarbejdelse af teknisk dokumentation, som skal bruges internt i kontoret og som skal deles med projekter

Du mestrer dansk på højt niveau i både skrift og tale.

Optimalt besidder du følgende erfaringer og kompetencer:

Vi ser gerne at du:

 • Har en god forståelse af teknologi og klar til at sætte dig ind i nye teknologier
 • Har sans for at skabe godt struktureret indhold
 • Passioneret om ord, formuleringer og den styrke de kan have
 • God forståelse af målgrupper med forskellig teknisk forståelse
 • Formår at beskrive komplekse ting på en måde så de fleste personer kan forstå det

Det er en fordel hvis du:

 • Har dokumenteret erfaring fra job eller uddannelse indenfor IT
 • Har dokumenteret erfaring fra job eller uddannelse indenfor kommunikation
 • Har erfaring med DevOps-kultur, metoder og best practices
 • Har erfaring med grafiske billed- og videoredigeringsværktøjer

Det vi tilbyder

Du kan se frem til varierende og udfordrende arbejdsopgaver samtidig med, at der er gode muligheder for læring og kompetenceudvikling. Der er en god balance mellem fritid og arbejde. Vi har det sjovt når vi går på arbejde og har fokus på den sunde travlhed, med en velfungerende personaleforening, et spændende udvalg af klubber og aktiviteter og sociale arrangementer, udover de events vi selv arrangerer i DevOps-kontoret.

Kontakt og ansættelsesvilkår

Ansøgning med CV og eksamensbevis bedes sendt via linket ”Ansøg” senest den 7. april 2024. Spørgsmål besvares gerne af Ibrahim El-Khatib på ibrahim@ufst.dk, eller mobil 72377238 eller Claus J. Rasmussen på Claus.Rasmussen@ufst.dk, eller mobil 72370298. Der vil indgå en logisk test og en personanalyse i ansættelsesforløbet. Der vil blive afholdt 1. samtaler løbende.

Start hurtigst muligt.

Du bliver ansat på overenskomstvilkår i henhold til enhver tid gældende overenskomst for akademikere i staten (AC), overenskomst for kontorfunktionærer, laboranter og It-medarbejdere (HK) eller overenskomst for Fuldmægtige m.fl. (DTS) i Skatteministeriet. Der vil forud for ansættelsen blive indhentet straffeattest.

Du bliver ansat i Skatteministeriet med tilhørende institutioner.

Dit arbejdssted bliver Osvald Helmuts vej 4, 2000 Frederiksberg.

Om Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

’Vi sikrer velfungerende it-løsninger, så den samlede Skatteforvaltning kan løse sin opgave’

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen er en tværfaglig styrelse og har til opgave at udvikle, drifte og vedligeholde nye og eksisterende it-systemer i Skatteforvaltningen, så de er stabile, sikre og omkostningseffektive.

Vores medarbejdere er fagligt kompetente og specialiserede og samtidig i stand til at arbejde tæt sammen med andre fagligheder på tværs af Skatteministeriet. Kun gennem et stærkt fagligt fællesskab på tværs af fagområderne kan vi lykkes med den omfangsrige og komplekse opgave, vi har.

Vi søger løbende nye kolleger, som deler vores ambition om at sikre fundamentet for finansieringen af den offentlige sektor.

Læs mere om Udviklings- og Forenklingsstyrelsen på www.ufst.dk.

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen opfordrer alle kvalificerede uanset alder, køn, seksuel orientering, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Gem job

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Arbejdssted

Frederiksberg

Vigtige datoer

Indrykket:
15. marts 2024
Ansøgningsfrist:
7. april 2024

Job hos virksomheden