Ledende do­mæ­ne­ar­ki­tekt til Moms Domæne-Ar­ki­tek­tur team


Vil du være med til at designe, definere og vedligeholde en kompleks IT-arkitektur, i en af Danmarks største IT-afdelinger? Er du drevet af at have det store overblik og sammenhængskraft i arkitekturen? Så er det dig vi søger til det helt nye Moms Domæne Arkitektur team (MDA) i Udviklings- og Forenklingsstyrelsen.

Ledende Domænearkitekt med solid erfaring

MDA teamet i UFST er Skattestyrelsens primære partner i forhold til at indfange fremtidsvisionen for momsdomænet, samt at dokumentere og vedligeholde en understøttende forretningsarkitektur og IT-målarkitektur. Skattestyrelsens visioner, EU-lovgivning og OECD samarbejdsinitiativer på momsområdet er rammesættende for vores arbejde. Nogle af teamets centrale opgaver består derfor i at følge med i EU og OECD digitaliseringsinitiativer, samt at drive arkitektursamarbejde med andre EU-lande. Teamets succes demonstreres ved at skabe og vedligeholde en robust og effektiv IT-arkitektur, der muliggør Skatteforvaltningens succes og innovation på moms området. Desuden har teamet en afgørende rolle i tilrettelæggelse og gennemførelse af IT-projekter, med formålet at realisere og produktionssætte IT-målarkitekturen på den mest optimale måde.

Dine primære opgaver er:

 • Arkitekturudvikling: Design af en overordnet IT-arkitektur, der omfatter både teknologier, systemer, processer og datastrukturer for at opfylde skatteforvaltningens behov og mål.
 • Strategisk planlægning: Udvikling af strategiske planer og roadmap for IT-arkitekturen, der sikrer, at den understøtter skatteforvaltningens langsigtede mål og behov.
 • Teknologisk evaluering: Evaluering af nye teknologier, værktøjer og løsninger for at bestemme, hvordan de bedst kan integreres i skatteforvaltningens eksisterende IT-arkitektur.
 • Interessentkommunikation: Samarbejde med interessenter på tværs af organisationen og øvrige interessenter og samarbejdspartnere, for at forstå deres behov og krav og sikre, at IT-arkitekturen opfylder disse behov.
 • Projektstyring: Overvågning og styring af implementeringen af IT-arkitekturprojekter for at sikre, at de leveres til tiden og inden for budgettet.
 • Risikostyring: Identifikation og håndtering af risici relateret til IT-arkitekturen for at minimere potentielle problemer eller nedetid.
 • Governance: Etablering og håndhævelse af arkitekturgovernance-processer og standarder for at sikre, at IT-arkitekturen overholder politikker og retningslinjer i UFST.
 • Kontinuerlig forbedring: Overvågning af IT-arkitekturen og identifikation af områder til kontinuerlig forbedring for at sikre, at den forbliver effektiv, fleksibel og skalerbar over tid.

Vi foretrækker at du:

 • Har erfaring fra en lignende stilling og søger faglig udvikling i et komplekst systemlandskab, hvor du gerne vil arbejde både i bredden og dybden med arkitektur.
 • Har minimum 5 års erfaring inden for softwareudvikling og systemarkitektur, herunder mindst 3 års erfaring som domænearkitekt, EA eller tilsvarende.
 • Har dybdegående viden om IT-arkitekturprincipper, -metoder og værktøjer.
 • Er velbevandret i arkitekturrammeværk som f.eks. TOGAF eller lignende.
 • Har fremragende kommunikations- og samarbejdsevner, samt evnen til at forklare komplekse tekniske koncepter til ikke-tekniske interessenter.
 • Har arkitekturviden der overordnet dækker integrations-, system- og løsningsarkitektur.
 • Er opsøgende i det brede samarbejde samt har evnen til at kunne drive opgaver både selvstændigt og for et team.
 • Har gerne en videregående relevant uddannelse som f.eks. datalog eller ingeniør, og besidder en bred viden om teknologier samt deres anvendelse i systemer (data, applikation, integration, præsentation mv.).
 • Erfaring fra den finansielle sektor, særligt momsområdet er en fordel.
 • Taler og skriver engelsk flydende.

Hvad tilbyder vi?

Skattestyrelsen har store og vigtige ambitioner inden for momsdomænet, og du får derfor mulighed for at sætte dit præg på fremtidens momssystemer inden for arkitektur og nye teknologier og løsninger. Dine opgaver vil være varierende, udfordrende og med gode muligheder for kompetenceudvikling. Sidst men ikke mindst kommer du til at arbejde med engagerede kollegaer, i et højt fagligt miljø og en kultur, hvor vi fokuserer på god kommunikation og et godt samarbejdet mellem forretningseksperter og IT-kolleger. Stillingen vil være forankret i kontoret Erhvervsindberetningssystemer, i moms søjlen.

Kontakt og ansættelsesvilkår

Vi holder samtaler løbende, så søg jobbet allerede i dag ved at sende din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle udtalelser via linket ”Ansøg”.

Fristen for at søge jobbet er senest den 15-04-20.

Har du spørgsmål til stillingen, er du meget velkommen til at kontakte teamlead Nadia Felby nadia.felby@ufst.dk/+4572376753 eller kontorchef Ricky Nymann ricky.nymann@ufst.dk/+4572370669

Du bliver ansat på overenskomstvilkår i henhold til enhver tid gældende overenskomst for akademikere i staten (AC), overenskomst for kontorfunktionærer, laboranter og It-medarbejdere (HK) eller overenskomst for Fuldmægtige m.fl. (DTS) i Skatteministeriet.

Der vil forud for ansættelsen blive indhentet straffeattest og referencer.

Der kan indgå diverse personlighedstest i ansættelsesprocessen.

Du bliver ansat i Skatteministeriet med tilhørende institutioner. Dit arbejdssted bliver Osvald Helmuths Vej 4, 2000 Frederiksberg - tæt på Flintholm Station.


Om Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

’Vi sikrer velfungerende it-løsninger, så den samlede Skatteforvaltning kan løse sin opgave’

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen er en tværfaglig styrelse og har til opgave at udvikle, drifte og vedligeholde nye og eksisterende it-systemer i Skatteforvaltningen, så de er stabile, sikre og omkostningseffektive.

Vores medarbejdere er fagligt kompetente og specialiserede og samtidig i stand til at arbejde tæt sammen med andre fagligheder på tværs af Skatteministeriet. Kun gennem et stærkt fagligt fællesskab på tværs af fagområderne kan vi lykkes med den omfangsrige og komplekse opgave, vi har.

Vi søger løbende nye kolleger, som deler vores ambition om at sikre fundamentet for finansieringen af den offentlige sektor.

Læs mere om Udviklings- og Forenklingsstyrelsen på www.ufst.dk.

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen opfordrer alle kvalificerede uanset alder, køn, seksuel orientering, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Gem job

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Arbejdssted

Frederiksberg

Vigtige datoer

Indrykket:
22. marts 2024
Ansøgningsfrist:
15. april 2024