Teknisk tester til kontoret Er­hvervsind­be­ret­nings­sy­ste­mer


Har du mod på at spille en afgørende rolle i moderniseringen af it-systemer til den danske skatteforvaltning? Ser du dig selv blive en del af et område i udvikling, hvor der er et stærkt samarbejde med Skattestyrelsen omkring modernisering og digitalisering på momsområdet?

Vil du være med til at sikre kvaliteten af it-systemer som afhjælper indberetning, udveksling og kontrol? Er du dygtig til at kode og synes du det kunne være spændende at indgå i en moderne TestOps/DevOps-sammenhæng? Så er du sikkert vores nye Tekniske tester.

Dine arbejdsopgaver

Som teknisk tester får du en bred og udfordrende opgaveportefølje, hvor du både bidrager til teamets kvalitetssikring af udviklet funktionalitet med testautomatisering, samt er ansvarlig for at forretningens krav til løsningerne er dækket af test.

Du har mulighed for at bringe eksisterende kompetencer for forretningsforståelse i spil, samt tilegne dig nye kompetencer indenfor både forretningsområdet samt teknik, arkitektur, og kode. Her vil du have et særligt fokus på automatiseret test, samt at bygge bro mellem den tekniske implementering og rapportering til forretningen.

Du vil stå for at sikre at nødvendige og tilstrækkelige test-aktiviteter er med til at sikre, at de leverede løsninger er sikre, stabile, smidige, og lever op til både funktionelle og non-funktionelle krav. Du vil have opgaver indenfor test-design og test-implementering på et kontor, der tænker code-first, når det kommer til test. Du vil også i samarbejde med teamet designe, opsætte og strukturere CI/CD således at releaseprocessen struktureres og strømlines. Men primært vil du designe og kode automatiske test

Du bliver en del af et full stack team, hvor tilgangen grundlæggende er agil. Din rolle i det agile indebærer:

 • Udarbejdelse af user-stories, tasks, fejlrapportering, og hvor det er nødvendigt risikobaserede testdesigns.
 • Deltagelse og gennemførelse af møder i vores kadence. Herunder løbende stand-ups og retrospectives
 • Formidling af test-strategi for test-arkitektur til teamet, herunder hvornår de forskellige test-typer og -tilgange bør benyttes, for eksempel systemtests, integrationstest, unitests etc.
 • Udarbejdelse af testdokumentation, herunder etablering af korrelation mellem forretningsbehov og test, samt sikring teknisk dokumentation.
 • Bidrag til den overordnede teststrategi på kontoret, sammen med andre tekniske testere.

Ydermere vil du som teknisk tester bidrage i alle faser med:

 • Agile refinement: Hjælpe forretningen til at konkretisere forretningskrav samt accept kriterier.
 • Agile planning: Planlægning af test aktiviteter over næste sprint periode.
 • Risikobaserede testdesign baseret på kendte testdesign-teknikker
 • Vedligehold og udbygning af eksisterende automatiseret test i projektets testværktøjer
 • Udvikling og vedligeholdelse af den automatiserede systemtest i rammeværket, som er baseret på bland andet Junit, Cucumber, Spock, Groovy, Selenium WebDriver (GEB), og Wiremock, samt opsætning på CI/CD-platformen (Jenkins-Rancher) – og hvor der er plads til nye ideer.

Din baggrund

Vi forestiller os, at du er en erfaren udvikler med interesse for test, eller teknisk tester med et særligt interesseområde inden for testautomatisering og kvalitetssikring.

Det er en fordel, hvis du opfylder en eller flere af følgende kompetencer:

Du har praktisk erfaring som teknisk tester. Du har en ISTQB-certificering (”Advanced Technical Test Analyst”, ”ISTQB Fundation”, ”ISTQB Agile Extension”) eller du har erfaring med test management.

Det er desuden en fordel, hvis du har:

 • Erfaring med udvikling, herunder Groovy eller Java
 • Erfaring med udviklingsværktøjer og IDE’er
 • Erfaring med Git (Github)
 • Erfaring med sikkerhed, kryptering og certifikater
 • Erfaring med mockingtools og deres anvendelse i et distribueret setup
 • Erfaring med performancetest og implementering af disse
 • Forståelse af testprocessen og testniveauer
 • Erfaring og forståelse af Testdesigns
 • Erfaring med deployment, konfigurationsstyring og releasemanagement
 • Erfaring med Docker
 • Erfaring med Kubernetes
 • Erfaring med automatisk test af webservices
 • Erfaring med automatisk test af webbaserede front-end
 • Erfaring med opsætning af CI/CD i Jenkins/Rancher
 • Erfaring med Jira Software Suite

Kontakt og ansættelsesvilkår

Send din ansøgning med CV og relevante dokumenter via nedenstående link, dog senest den 22. april 2024. Vi afholder samtaler løbende, så send gerne hurtigst muligt.

Der kan indgå en logisk test og en personanalyse i ansættelsesforløbet.

Har du spørgsmål til stillingen, er du meget velkommen til at kontakte Kontorchef Ricky Nymann på tlf. 72370669 eller Souschef Jens Christian Hansen på tlf. 72376661.

Du bliver ansat på overenskomstvilkår i henhold til enhver tid gældende overenskomst for akademikere i staten (AC), overenskomst for kontorfunktionærer, laboranter og It-medarbejdere (HK) eller overenskomst for Fuldmægtige m.fl. (DTS) i Skatteministeriet.

Der vil forud for ansættelsen blive indhentet straffeattest, samt reference.

Ansættelsesområdet er skatteministeriet med tilhørende institutioner.

Ansættelsesområdet er Skatteministeriet med tilhørende institutioner og dit arbejdssted vil være Osvald Helmuths vej 4, 2000 Frederiksberg.


Om Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

’Vi sikrer velfungerende it-løsninger, så den samlede Skatteforvaltning kan løse sin opgave’

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen er en tværfaglig styrelse og har til opgave at udvikle, drifte og vedligeholde nye og eksisterende it-systemer i Skatteforvaltningen, så de er stabile, sikre og omkostningseffektive.

Vores medarbejdere er fagligt kompetente og specialiserede og samtidig i stand til at arbejde tæt sammen med andre fagligheder på tværs af Skatteministeriet. Kun gennem et stærkt fagligt fællesskab på tværs af fagområderne kan vi lykkes med den omfangsrige og komplekse opgave, vi har.

Vi søger løbende nye kolleger, som deler vores ambition om at sikre fundamentet for finansieringen af den offentlige sektor.

Læs mere om Udviklings- og Forenklingsstyrelsen på www.ufst.dk.

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen opfordrer alle kvalificerede uanset alder, køn, seksuel orientering, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Gem job

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Arbejdssted

Frederiksberg

Vigtige datoer

Indrykket:
5. april 2024
Ansøgningsfrist:
22. april 2024

Job hos virksomheden