It-karriereJobsøgning

Innovativ ska­ber­trang hos kon­su­lent­hu­set Capgemini Danmark

Capgemini Danmark er et af verdens største konsulenthuse, og i denne måned har it-jobbank været på besøg på det danske hovedkontor i Vallensbæk til en snak om Capgemini Danmark som virksomhed og om både tiltrækning, udvikling og fastholdelse af de dygtigste medarbejdere.

Vi er taget til Vallensbæk Strand, hvor Capgemini Danmark har sit danske hovedkvarter, og vi har slået os ned omkring et lille mødebord sammen med Thor Laage-Petersen, chef for Online Solutions hos Capgemini Danmark, for at blive klogere på en af it-branchens mest kendte konsulenthuse og for at finde ud af, hvordan man tiltrækker og fastholder de bedste medarbejdere i en branche, hvor der er stor rift om de bedste talenter.

”Noget af det første jeg selv bed mærke i, da jeg startede her, det er den enormt stærke innovationsånd, der findes i virksomheden,” fortæller Thor Laage-Petersen.

”Der er en imponerende skabertrang her, og det er selvfølgelig noget, vi som virksomhed er med til at kultivere og fastholde, fordi vi ved, det har en enorm værdi. Holdningen her er: Prøv det! Hvis du tror på det, så løb med bolden. Og skulle du fejle, så er det helt i orden.”

Et af de tiltag som Capgemini Danmark har taget initiativ til er et internt Innovation Lab, hvor der eksperimenteres og opfindes helt nye løsninger:

”Noget af det specielle ved et konsulenthus er jo, at der stort set altid er nogen, der sidder på bænken i perioder, fordi de er i transformation fra det ene job til det næste. Den tid vælger vi at udnytte her med vores Innovation Lab, hvor medarbejderne arbejder med eksperimenterende og nyskabende projekter, og det er i høj grad med til at sikre kompetenceudvikling og bevare entreprenørånden i huset,” fortæller Thor Laage-Petersen, der sidder med ansvaret for en afdeling på omkring 50 personer med fokus på .NET, Java og Oracle og selv har 16 års konsulenterfaring inden for IT. Med den erfaring har Thor den tekniske ballast, der skal til for at forstå helt ned i detaljer, hvad medarbejderne arbejder med, og hvilke udfordringer de arbejder på at løse.

”Noget af det der også imponerede mig meget, da jeg selv startede hos Capgemini Danmark, er, hvor høj fagligheden er. Vi har så meget talent i huset, at den professionelle sparring er af ekstremt høj kvalitet, og det er også med til at udvikle os fagligt internt.”

”Og fordi vi har hele livscyklussen af et udviklingsforløb inde i huset, så er den interne mobilitet stor. Som medarbejder har du muligheden for at kunne flytte rundt i afdelingerne og opnå nye kompetencer den vej. Her tænker ingen i siloer. Vi er her for at lykkes sammen, og der er overalt en forståelse for helheden og en vilje til at tænke i det bedste for Capgemini Danmark som virksomhed helt overordnet,” fortæller Thor, der også kan konstatere, at innovationsånden og den høje faglighed giver genlyd ude i markedet:

”Vi har lige i år vundet titlen som EPiServer Premium Partner of the Year, og lige nu går det rigtig stærkt for os på det område også, hvilket selvfølgelig også betyder, at vi står over for at skulle ansætte endnu flere EPiServer-talenter i den kommende tid.”

Capgemini Danmark har kunder inden for alle typer brancher og i mange forskellige størrelser:

”Vi arbejder med både små og store virksomheder og dermed også både store og små løsninger, og det synes jeg er super interessant, fordi udfordringerne er så forskellige. Det er med til at give stor variation i opgaverne,” fortæller Thor Laage-Petersen.

”Vi tør godt tænke ud af boksen, og vi elsker at få jord under neglene og være med, hvor det sker. Det betyder rigtig meget. Og så er Capgemini Danmark en virksomhed, hvor vi tænker rigtig meget i SCRUM og er agile hele vejen igennem organisationen.”

Der hersker ingen tvivl om, at Capgemini Danmark er en ambitiøs og dybt professionel virksomhed, og også et sted hvor tingene i perioder må gå rigtig stærkt. Hvordan håndterer virksomheden balancen mellem arbejde og privatliv?

”Kulturen her er først og fremmest, at vi passer godt på hinanden. Omvendt så er vi også et hus, hvor der er en stor forståelse for, at der nogle gange er rigtig travlt og måske i andre perioder mindre travlt. Jeg tror det er vigtigt at kunne tilpasse sig det. Work-life balance er ekstremt vigtigt, for vi har brug for medarbejderne på den lange bane. Vi vil gerne have dedikation, ja. Men vi vil på ingen måde have, at folk brænder ud. Det er en grænse vi er meget opmærksomme på, og det er også noget, vi er lynhurtige til at reagere på, hvis vi kan se, at en medarbejder pludselig har for meget,” afslutter Thor Laage-Petersen.

Capgemini Danmark er løbende på udkig efter nye talenter, og du kan se et udvalg af aktuelle ledige stillinger her.

Læs også