HR og it-rekrutteringYoung Professionals

Her vil nyud­dan­ne­de it-folk arbejde

Danmarks mest attraktive arbejdspladser er blevet kåret af flere end 15.400 studerende. Deriblandt en række it-studerende, der her fortæller om deres præferencer for fremtidige arbejdspladser.

Flere end 15.400 studerende fra otte universiteter har givet flere end 53.000 arbejdsgiverrelaterede evalueringer til Universum.

Af disse studerende læser 870 på en it-faglig uddannelse. Og de fortæller her, hvor de gerne vil arbejde, og hvilke kendetegn ved en kommende arbejdsgiver de tillægger størst værdi.

Giganter bliver dårligere til at tiltrække

Kigger man på undersøgelsens udvikling fra sidste år, bevæger de store, kendte it-virksomheder sig nedad på listen. Således har virksomheder som SAP, Ericsson, Dell og HP tabt grebet om de unge it-talenter. De går alle 17-18 pladser tilbage på listen.

Flere ting kan være årsag til tilbagegangen. De ældre virksomheder har ofte et lidt støvet, til tider bureaukratisk ry, som ikke forbindes med et dynamisk og innovativt arbejdsmiljø af unge kandidater.

De mest attraktive arbejdspladser i 2016

I toppen ligger ikke overraskende Google, Microsoft og Lego, hvis pladser på listen ikke har forandret sig siden sidste år. Hele 59 % har stemt på Google, 41 % på Microsoft og 36 % på Lego.

Det er der flere årsager til ifølge Computerworld:

 • I Google skyldes det formentlig graden af innovation og kreativitet, men også et dynamisk arbejdsmiljø og spændende produkter.
 • Hos Microsoft er det snarere en spændende omstillingsproces mod mere cloud, nye teknologier og ny topchef.
 • I Lego har de en stor hjemmebanefordel, for de studerende kender virksomheden og har en positiv indstilling til den, som smitter af på deres lyst til at arbejde der.

Nye spillere i toppen

Sidste år lå BM på en fjerdeplads, men er i år blevet overhalet af to andre spillere: Blizzard og Apple.

De fleste kender Apples produkter, hvor Blizzards er mere ukendte. Virksomheden er imidlertid kendt for de populære computerspil World Of Warcraft, Guitar Hero og Call of Duty.

”Mange it-studerende kender de to virksomheders produkter og forbinder de to virksomheder med noget positivt. Apple og Blizzard er gode eksempler på virksomheder, som direkte kan overføre deres product brand til deres employer brand,” siger Jesper Dansholm, direktør for Universum i Danmark, til Computerworld.

De største springere

Grundfos har taget det største spring på listen og er rykket 14 pladser frem til en 22. plads. Det kan skyldes, at virksomheden, efter blot halvandet år med den 50-årige Mads Nipper i spidsen, igen tjener penge på sine pumper trods vanskelige markedsvilkår.

Derudover springer både Forsvaret, Nykredit, TDC og Visma 9 pladser frem i forhold til sidste år.

Det går nyuddannede it-folk efter i dag

Men hvilke kendetegn ved en kommende arbejdsgiver tillægger de studerende størst værdi?

 1. Har kreativt og dynamisk arbejdsmiljø
 2. Attraktive/spændende produkter og tjenesteydelser
 3. Venskabeligt/rart arbejdsklima
 4. Innovation
 5. Fremtidig høj indkomst
 6. God reference for fremtidig karriere
 7. Muligheder for lederjob
 8. Variation i arbejdsopgaverne
 9. Konkurrencedygtig grundløn
 10. Inspirerende formål

Find de bedste it-folk til din stilling

Hos it-jobbank kan du finde din næste it-medarbejder med én af vores tre annonceringsløsninger: Basis+, Standard eller Pro. Dem kan du læse mere om her eller ringe til os på tlf. 70 22 93 00 til en uforpligtende snak om din næste it-rekruttering.

Læs også