LedelseUndersøgelser

God ledelse får it-folk til at hoppe til næste job

I et marked hvor it-profilerne stort set kan vælge og vrage mellem jobtilbud, er især ét parameter udslagsgivende, nemlig god ledelse. Det viser vores nye store undersøgelse, som er foretaget blandt Danmarks it-professionelle.

God ledelse er en af de største drivere, når it-folk overvejer at skifte job (53%). Det vægter endda tungere end højere løn (48%), men det vurderes sandsynligvis i lyset af, at det i mange filfælde tages for givet, når der foretages et jobskifte.

Det bliver mere interessant, hvis vi dykker lidt længere ned i fordelingen og kigger på unge kontra erfarne it-folk. Her viser billedet, at det især er de erfarne it-medarbejdere, der overvejer at skifte job for at få en god leder. De erfarne it-folk har naturligt nok bevæget sig på arbejdsmarkedet i længere tid – og har måske ikke samme tålmodighed med dårlige ledere som dem, der har været i gang i kortere tid.

Unge fokuserer på højere løn

Blandt de unge it-professionelle er det højere løn der, måske ikke så overraskende, løber med sejren med 58 procent. Derefter fremhæves mere work-life balance med 46 procent, og først på tredjepladsen kommer god ledelse med 31 procent.

Det er interessante tal, som danske it-ledere og rekrutteringsfolk bør skrive sig bag øret. Ikke mindst, fordi undersøgelsen også viser, at hele 18 procent af deltagerne aktivt søger et nyt job – og at 30 procent kan fristes og 40 procent er åbne for nye muligheder, hvis de kontaktes.

Blot 12 procent af deltagerne i undersøgelsen angiver, at de ikke aktivt søger nyt job.

Få adgang til vores nye survey

Sidst i september lancerede vi vores seneste undersøgelse, der afdækker forhold som arbejdspresset i it-branchen, årsager til jobskifte, vigtige forhold i ansættelsen samt work-lifebalance og kulturmatch.

Du kan få adgang til undersøgelsen ved at udfylde formularen her – ganske kvit og frit:

Læs også