Nyhedsarkiv

Er jeres data lovlige?

Flere og flere virksomheder indsamler og behandler personoplysninger, hvilket er til debat med den nye Persondataforordning. Den får betydning for, hvad I kan indsamle om jeres medarbejdere og kunder. Derfor er det vigtigt, at I allerede nu orienterer jer i forordningens ordlyd.


Hver fjerde undersøger jævnligt jobmuligheder

Og mange af dem er allerede i job, hele 65 %. Det viser en ny undersøgelse fra Megafon (Danske Medier Research), der afdækker danskernes adfærd under jobsøgning, herunder brugen af forskellige medier.


Danmark halter bagud i it-kapløbet

Kun 6 år har det taget Danmark at falde fra en førsteplads til en 15. plads på verdensranglisten for ICT – informations- og kommunikationsteknologi – ifølge en undersøgelse fra World Economic Forum.


Kan du tiltrække de bedste kandidater med fryns?

Især amerikanske it-giganter bruger store mængder af frynsegoder for at tiltrække og fastholde de dygtigste kandidater. Men er det noget, danske virksomheder bør lære af? Sandsynligvis ikke.


Se, hvor dine medarbejdere vil skifte job til

Om arbejdspladsen scorer højt på medarbejdertilfredsheden eller ej, går medarbejdere sandsynligvis med en favorit-virksomhed eller to i kikkerten. Eller drømmer om dem.


Endnu mere vækst i Danmark

I 2014 havde vi en vækst på 1 % i BNP. I det hele taget blev der skabt flere jobs, forbruget og forbrugertilliden voksede, eksporten steg og investeringslysten det samme.


Mange arbejdspladser går med planer om indkøb af Talent Management-systemer i skyen. Især fem områder er værd at holde skarpt øje med.


Hver anden søger job på jobsites

En undersøgelse af sidste års jobsøgeradfærd viser, at 54 % søger job via jobsites. Det gør jobsites til et afgørende medie i jagten på de rette kandidater.


Programmører og systemudviklere sværest at rekruttere

Adgang til de rette it-professionelle er afgørende for it-virksomheders vækstmuligheder. På trods af det højeste antal it-uddannede nogensinde, har 26% af virksomhederne i de digitale erhverv én eller flere it-stillinger, de ikke kan få besat.


Med teambuilding skal sjælen med på arbejde

Udbuddet inden for teambuilding spænder vidt fra gastronomi i selskab med mesterkokke til at køre rundt på en pløjemark i firehjulstrækker. Men betyder det overhovedet noget, hvad man gør? it-jobbank formidler nyttig viden om teambuilding.


3 hurtige til Anni Vejstrup Thomsen, TDC

Rekrutteringschef i TDC, Anni Vejstrup Thomsen, sætter sammen med it-jobbank fokus på international rekruttering og finanskrisens læringer, når hun svarer på tre hurtige spørgsmål om rekrutteringstendenser.


3 hurtige til Karin Zimmermann, NNIT

Recruitment Partner i NNIT, Karin Zimmermann, retter blikket fremad, men også bagud, når hun svarer på it-jobbanks tre hurtige spørgsmål om rekrutteringstendenser.


Hvordan fastholder man it-medarbejdere?

Flere undersøgelser omkring medarbejderloyalitet viser en klar tendens: Medarbejdere er mere loyale overfor deres arbejdsgivere i krisetider end i opgangstider. Med udsigt til et opsving i den danske økonomi er der altså god grund til at sætte fokus på, hvordan man som virksomhed fastholder sine medarbejdere.


Husk at fejre virksomhedens succeser med medarbejderne

Undersøgelser viser, at virksomheder med glade medarbejdere klarer sig markant bedre på bundlinjen. Glade medarbejdere har lavere sygefravær, føler større loyalitet mod deres arbejdsplads og er langt mere produktive. Alligevel halter danske virksomheder bagefter i forhold til udenlandske virksomheder, når det kommer til at fejre virksomhedens succeser med medarbejderne.


Sådan optimerer du rekrutteringsprocessen

På trods af øget outsourcing, en finanskrise der ramte hårdt de fleste steder samt ny teknologi i mange virksomheder, så stiger efterspørgslen på it-medarbejdere alligevel. 4 ud af 10 danske virksomheder vil således have flere it-folk ansat, end de havde i 2013, viser en rapport fra Rambøll. Samme tendens gælder for det offentlige. Efterspørgslen på it-folk er derfor stor. it-jobbank giver råd til rekrutteringen.


Fratrædelsessamtaler: Derfor er de vigtige

Når en medarbejder af den ene eller anden grund forlader virksomheden, er det en god idé at afholde en fratrædelsessamtale. it-jobbank afdækker, hvorfor fratrædelsessamtalerne er så vigtige og giver samtidig gode råd til, hvordan de afholdes.


Kompetence-mapping: Ved du, hvad dine medarbejdere kan?

De bedste resultater i virksomheder opnås med motiverede medarbejdere. Derfor er kompetence-mapping et vigtigt redskab til ledere, som ønsker at skabe en succesfuld virksomhed.


Er din virksomhed klar til Internet of Things?

Det er den næste store teknologiske revolution, som kræver de helt rigtige folk. Læs her, hvad der skal til.


Få en bedre MUS-samtale med dine medarbejdere

I langt de fleste virksomheder afholder man årlige eller halvårlige udviklingssamtaler med dertilhørende værktøjer og skemaer. De tjener deres formål, men kan ofte opleves som lidt kedelige eller uinspirerende. Sådan er det langt fra alle steder. It-jobbank har bedt HR-direktøren i Nordens største mediekoncern om nogle råd og tips til en udbytterig MUS-samtale.


Kandidaterne søger job lige efter nytår

Et af de tidspunkter på året, hvor vi har allermest travlt med at finde nyt job er umiddelbart efter nytår. Til gengæld falder jobsøgningen markant i juledagene.


CSR er vigtigt for rekruttering

I it-branchen skal man slås for at tiltrække og fastholde de bedste medarbejdere, og her er virksomhedens CSR-profil et vigtigt redskab, der ikke må overses.


Fremtidens 5 vigtigste HR-udfordringer

Det nye år nærmer sig og med det også fem nye udfordringer for de danske og europæiske virksomheder og deres HR-afdelinger. Det viser en analyse fra Boston Consulting Group (BCG) og European Association for People Management (EAP).


Byd din nye medarbejder velkommen

Får man fra starten en følelse af at være ønsket og velkommen - at der er styr på tingene og at kollegerne er glade for at få et par ekstra hænder, så modtager man også sin nye arbejdsplads med åbne arme og et ønske om at være med og styrke holdet.


Hvordan håndterer man en demotiveret medarbejder?

På det globale marked er medarbejdernes viden, kompetencer og især engagement blevet et afgørende konkurrenceparameter for virksomheder i dag. Derfor er det at skabe motivation en helt essentiel ledelsesopgave – og samtidig er det et område, der er kilde til konstant udfordring for langt de fleste ledere. StepStone giver gode råd om motivation.


Sådan håndterer du stress blandt dine medarbejdere

Mange ledere har svært ved at spotte og fornemme ansattes stress, før det er for sent, og de er bukket under. Som leder har du et ansvar over for dine medarbejdere i forebyggelsen af arbejdsbetinget stress. it-jobbank giver nyttig viden til håndtering af stress for ledere.