Nyhedsarkiv

Valgkamp: Hvad vil dit parti gøre ved, at vi i 2030 mangler 19.000 it-profiler?

Vi er midt i valgkampen, og politikerne gør, hvad de kan for at vinde vælgernes gunst. Hos it-jobbank har vi taget fat i den kendte problemstilling, om at vi i Danmark kommer til at mangle 19.000 it-profiler i 2030. Derfor har vi spurgt de opstillede partiers holdning til dette.


Ny geo-feature forbedrer din jobsøgning

Måske du gør dig tanker om, hvor du gerne vil arbejde – og ikke mindst transporttiden til og fra arbejde. Det gør langt de fleste, når de søger nyt job. Derfor har vi gjort det nemmere for dig at søge job inden for en bestemt radius – typisk fra din bopæl – med vores nye feature, radiussøgning.


Her er de mest populære it-uddannelser i Danmark

På Aalborg Universitet er antallet af it-studerende næsten blevet fordoblet i løbet af fem år, og det skyldes erhvervslivets tørst efter it-folk. Og der lyder lignende meldinger fra landets andre store uddannelsesinstitutioner.


Min kollega og jeg har samme kompetencer – men får forskellig løn?

Misundelse er som regel en grim ting. Men faktisk kan det være godt, hvis du er lille smule misundelig på en kollega, der tjener mere end dig selv. Læs her hvorfor.


Her er prognoserne: Det betyder Trump-sejren for det danske arbejdsmarked

Det, som ingen troede ville ske, skete. Donald Trump sejrede over Hillary Clinton og gør nu klar til sit indtog i embedsboligen i Washington. Der har igennem hele valgperioden været mange spekulationer og prognoser over, hvordan Trump-sejren vil påvirke det danske arbejdsmarked, og vi præsenterer dig for et udvalg af dem.


Sådan tolker du en jobannonce

Jobannoncer beskriver ofte den perfekte ansøger, der ikke findes i den virkelige verden. Så du kan roligt søge jobbet alligevel. Se her, hvordan du afkoder ordenes betydning og får det usagte med.


Det bliver du spurgt om til jobsamtalen

Det kan være svært at regne ud, hvilke spørgsmål du får til jobsamtalen. For arbejdsgivere bliver dygtigere, mere spidsfindige, og så vil de ikke længere høre om dine stærke og svage sider.


Intet maraton – har du stadig en chance?

Vi har tidligere fortalt, hvordan sportspræstationer på CV’et kan bringe dig nærmere drømmejobbet. Men har du stadig en chance blandt andre ansøgere, hvis du ikke kan skrive maratonløber eller ironman på CV’et?


Sådan går du succesfuldt til MUS

Medarbejderudviklingssamtalen (MUS) indeholder en række helt klassiske punkter, der skal være opfyldt. Der er imidlertid en række omstændigheder, der bør præge både samtalen, men også dine forberedelser til den.


Vil du have mere i løn?

Det er vanskeligt at forhandle løn, fordi det er et af de eneste tidspunkter – udover da du skrev jobansøgninger – hvor du skal påpege dine resultater og rose dig selv. Hvor vellykket dette kan gøres, afhænger imidlertid af en række forhold, der afgør både din, men også din chefs forhandlingsgrundlag.


3 ting, der ofte misforstås i jobsøgning

Det er ikke let at søge job. Der er mange skrevne og uskrevne regler, du skal tage højde for, hvis du vil lande det job, du søger. Og for at du ikke bliver skuffet og kommer frustreret ud af processen, sætter vi fokus på nogle anderledes faldgruber i jobsøgningen.


5 historier: Hvorfor kvitte sit job?

At besidde en karriere- eller it-stilling er hårdt og krævende. Men det er ikke altid årsagen til, at kandidater i erhvervslivet kvitter jobbet. it-jobbank fortæller fem historier om karrierefolk, der kvitter jobbet for at gå nye veje.


Kreativitet gør din jobansøgning livlig

Det kan være meget demotiverende at være én ud af mange i ansøgningsprocessen. Det handler ikke om at kunne stå på hænder eller være fandenivoldsk, men om at fremhæve sine kvalifikationer i en kreativ, forretningsorienteret vending.


Få din fritid med i jobsøgningen

Når arbejdsgivere læser ansøgninger, kan både uddannelses- og stillingsbetegnelser ligne hinanden. Derfor kan det være en god idé at skille dig ud med det, der kan være helt unikt for dig: Din fritid.


10 gode råd til lønforhandlingen

Det allerbedste råd til en god og succesfuld lønforhandling er at være godt forberedt. it-jobbank har samlet 10 gode råd, som du kan bruge til din forberedelse forud for lønforhandlingen.


Største turn offs: 5 grunde til du ikke får jobbet

Konsulenthuset ballisager har spurgt 724 virksomheder, hvad der tænder deres advarselslamper i ansættelsen af nye medarbejdere. Undersøgelsen viser, at mange korte ansættelser indtager en suveræn førsteplads.


Kan du enes med din næste chef?

Forholdet til en chef er en af de vigtigste årsager til at blive i et job. Et godt forhold til din leder gør din hverdag på kontoret meget rarere, mere effektiv og vil hjælpe dig til større succes i dit arbejde.


It-arbejdspladser er alt andet end kedelige

Uanset om man er iværksættervirksomhed, godt etableret eller en større koncern, så er video et af de mest effektive redskaber til at vise, hvem man er som virksomhed, og hvorfor man er attraktiv som arbejdsplads.


KMD og NNIT: Her er de vigtigste kompetencer

Vi har spurgt to af landets absolut største it-virksomheder om, hvilke kompetencer de efterspørger, når der skal ansættes nye medarbejdere.


Lad dit CV vise vej og få tilbudt drømmejobbet

Hos it-jobbank er CV'et et meget vigtigt redskab for headhuntere og virksomheder, som aktivt bruger vores CV-database, når de skal rekruttere nye medarbejdere.


Kraftig hårvækst forringer jobmulighederne

En netop offentliggjort undersøgelse foretaget af den engelske organisation The Hairy Heart viser, at mennesker med kraftig hårvækst er den mest udsatte gruppe på arbejdsmarkedet i Europa. Hele 85% af de mere end 1.000 adspurgte virksomheder på tværs af kontinentet svarer, at de kun vil ansætte en stærkt behåret medarbejder, hvis der ikke findes andre relevante kandidater til jobbet.


Kampen om talenterne er i gang igen

Vi har snakket om krisen længe nok, og det er tid til at kigge fremad, og se hvad det kommende år har at byde på - og 2011 ser lys ud for it- og ingeniør-kandidater.


Kom i arbejde efter 6 ugers selvvalgt kursus

Hvis du i dag er ledig, har du ret til 6 ugers selvvalgt uddannelse helt gratis. Det er et rigtig godt tilbud, og en god mulighed for at opgradere dine kompetencer, så du hurtigt kan komme i arbejde igen. Når det er sagt, er det vigtigt, at du tænker dig godt om, inden du bruger dine 6 ugers uddannelse.


It-jobannoncer tænkt helt ud af boksen

Fra tid til anden støder vi på jobannoncer, der skiller sig ud fra normalen på den ene eller anden måde – og som derfor får en tand ekstra opmærksomhed blandt både jobsøgere og medier. Vi har samlet vores favoritter af it-jobannoncer, der gennem tiden har fået os til at kigge en ekstra gang.


It-praktikanter lønnes med 33.000 kroner om måneden

Treogtredivetusinde kroner. Dette er beløbet, teknisk interesserede unge kan se frem til, såfremt de er en del af den elite, teknologiselskaberne i Silicon Valley efterspørger. Der er nemlig rift om de tekniske talenter, der står i krydsilden mellem de store selskaber.


Fra arkade til apps

Computerspillets historie: Kan du huske dengang, hvor man lige skulle spole frem på ”brødkassen” (Commadore 64) for fx at kunne spille "Bubble Bobble"? En del er sket siden da. it-jobbank har talt med to spilnørder for at få et kort og nostalgisk overblik fra computerspillets begyndelse til nu.


Her er de 10 mest eftertragtede it-kompetencer

Ifølge rådgivningsfirmaet McKinsey oplever ni ud af ti virksomheder at have et stort behov for talenter, der kan realisere de digitale it-visioner. Men talentmassen bliver mindre. Så it-jobbank rådgiver dig i de mest eftertragtede kompetencer.


Hvad skal der ske efter sommerferien?

Kalenderen går ind i efteråret, men det behøver karrieren ikke. August toner ud, og for de flestes vedkommende er ferien forbi. Det kan være en anledning til at se på, hvordan karrieren kan få et skub i skikkelse af relevant videreuddannelse eller måske et helt nyt job.


Hvilke it-kompetencer er efterspurgt og hvorfor?

Årets første kvartal har budt på tendenser, der peger i forskellige retninger. Ledigheden på it-jobmarkedet i Danmark har været stigende fra 4,9% i December 2013 til 5,4% i marts samtidig med at udbuddet af it-stillinger har været stigende. Særligt i januar måned har der været 2.300 udbudte it-stillinger kontra 1.555 udbudte stillinger i december 2013.


Ansøgninger, der gik viralt i 2013

Igen i år har der været utallige kreative jobansøgninger og CV'er, som har vækket mediernes interesse og skabt opmærksomhed globalt. Vi har udvalgt nogle af dem, som vi synes har klaret sig bedst i årets løb og som vi bestemt synes er et kig værd - både til beundring og til inspiration.


10 gode råd: Kom godt i gang efter ferien

Drinken med den fine, lille parasol erstattes af tjæresort filterkaffe fra kanden, og strandstolen viger for den mere ukomfortable kontorstol. Det kan være en anelse demotiverende at komme tilbage til arbejdspladsen efter en lang og dejlig ferie. it-jobbank giver dig nyttige tips, der kan hjælpe dig til at bevare lidt af ferieoptimismen.


10 nørdede øjeblikke fra indbakken i 2013

Hos it-jobbank får vi løbende tilsendt gode grin og hård nørdehumor fra vores mange kandidater, og vi vil da godt indrømme, at vi indimellem også selv opsøger det.


Er du din næste chef?

Selvstændig: Det nye sort! Det trender blandt kandidater og ledige at blive selvstændig. Flere og flere fristes af livet som sin egen chef, frem for en mere traditionel karrierevej som lønmodtager med frokostordning, firmafryns og fredagsbar.


Den gode opsigelse: Sådan undgår ud at brænde broer

"Uuuuud af mit kontor!" Står du over for at skulle sige op, tage orlov eller noget helt tredje som potentielt kan pisse din chef af? Så kommer her nogle gode råd til, hvordan du tackler den besværlige samtalesituation uden at efterlade en krigsskueplads med afbrændte broer, hadsk stemning og lukkede døre bag dig.


Det er lysten, der driver værket

Man lærer som regel bedst ad erfaringens vej. Derfor har vi spurgt tre erfarne it-profiler, hvad de har taget med sig fra en lang tur i karrieresporet.


De vigtigste sikkerhedstrends i 2014

It-sikkerhed er et felt i konstant bevægelse. Der skal findes løsninger på eksisterende problemer, ligesom det også er vigtigt at komme nye problemer i forkøbet. Det er med andre ord helt essentielt, at du er fuldt opdateret på de nyeste tendenser. Vi har fundet et par af de vigtigste her.


Vælg det rette kursus

Der er smalhans i de fleste brancher, og det har medført, at konkurrencen er skærpet, og der er lidt længere mellem de gode jobs. Det er derfor vigtigt, at du danner dig et realistisk billede af de kompetencer, du mangler for at komme nærmere på ønskejobbet. Det er her, 6-ugers kurset kommer ind i billedet.


1.000 km til jobsamtalen

1.000 km til jobsamtalen? Det er en problemstilling som nutidens teknologi let kan løse. Flere og flere job er uafhængige af, at man skal møde op på en fast adresse og bo et bestemt sted. Det giver mulighed for at søge stillinger på den anden side af jorden, og gå til jobsamtale på nettet. Sådan gør du.


Din krop er en sladrehank

Du kan fyre den nok så godt af i ansøgningen, men hvis kropssproget ikke passer på ansøgningen, kan du glemme drømmejobbet. Se, hvordan du matcher din krop med ansøgningen.


Hold gejsten som jobsøgende

For mange er tanken om lediggang aldeles afskrækkende og for nogle mennesker ender arbejdsløsheden som et sort hul. Læs en række råd til, hvordan du kan undgå faldgruberne.


Hvorfor skal vi ansætte dig?

Jobinterviewet er berømt og berygtet. Vi har talt med et par af dem, der bestemmer, hvad du bliver spurgt om. De fleste af os har nok oplevet at sidde til en jobsamtale. Det kan være både nervepirrende og angstfremkaldende. Især hvis man ikke er beredt på det, der venter.


Undgå pinlige fejl i mailkorrespondancen

For de fleste mennesker er det daglig rutine at skrive en e-mail, og alligevel har e-mail nogle ulemper i forhold til en telefonsamtale eller personlig samtale.


Videre til anden samtalerunde?

Hvis du er en af de heldige, der går videre til anden runde ved en jobsamtale, stiller det pludselig nye og større krav. Se her, hvad du skal forberede dig på, når du skal gennem skærsilden anden gang.


Alle kneb gælder

På jobmarkedet gælder jungleloven, og den stærkeste bestemmer, men hvordan springer man i øjnene uden at være for meget og irritere arbejdsgiverne?


Sådan skriver du en god ansøgning

Formlen på den perfekte ansøgning findes næppe. Arbejdsgivere er nemlig forskellige i deres tilgang til ansøgninger, men der findes alligevel en række forhold, som er vigtige at huske – og som kan gøre din ansøgning klar til at få dig til jobsamtale.


Sådan skriver du et godt CV

Et CV (Curriculum Vitae) er et dokument eller et online skema der opsummerer din arbejdserfaring, uddannelse, professionelle og personlige kvalifikationer.